Samo za denar gre: zakaj rdeči rabijo črne in obratno?

V naravi človeka je, da išče resnico in odgovore nekoga nad sabo. Cerkev, politika in ‘šlogarice’ so iz tega naredili odličen posel. Nekaj je v naši podzavesti, da se počutimo bolj varne, če ima nekdo za nas pripravljen odgovor, rešitev. Sigmund Freud, ki je nekaj vedel o podzavesti, je to odlično povedal: “Večina si ne želi svobode, ker z njo pride odgovornost, ki se je večina boji.”

Točno za to gre v politiki: del svobode, pravico do razmišljanja z lastno glavo, zamenjaš za občutek, da bo zate nekdo poskrbel. Rdeči in črni pri nas so iz tega naredili odličen posel. Če verjamete, da je 27-letni poslanec SDS Žan Mahnič 26. aprila, na predvečer ‘rdečega’ dneva OF, po naključju sklical sejo odbora za obrambo, ki se je zgodila 3. maja, dan po (spet) ‘rdečih prvomajskih’, je naivnost vaše drugo ime.

Pa so se dobili, rdeči in črni, na temo, citiram: “Netransparentno financiranje veteranskih in domoljubnih organizacij.” In se je zgodilo tole:

Seveda niso govorili o temi, zaradi katere so prišli. Če mislite, da je Tit Turnšek poslancem prišel polagat račune o nekih financah – mimogrede, prek zveze borcev letno razpolaga z 0,5 milijona evrov – potem je naivnost vaše drugo ime.

Tole je dobesedni prepis z magnetograma Turnškove uvodne besede, v kateri človek, ki je bil ob začetku druge svetovne vojne pri nas star 3 leta (?!), ob koncu vojne pa 7 let, takole podeli lekcijo iz zgodovine:

Naša borčevska organizacija pelje tradicijo narodnoosvobodilnega boja, ki se je boril za slovenski narod. Takrat, ko so ga v Italiji hoteli nad fašisti izničiti, ki so ga hoteli na Štajerskem izničiti in začeli izseljevati Slovence, tudi Ustaši, ki so pobili 7 duhovnikov in so jih zverinsko zaklali v Jesenovcu, dobro bi bilo, če bi se kdaj kdo na to spomnil (…) Tako da mislim, da, transparentnost ja, pridite pogledati. Ampak tisti, ki je za to pooblaščen, ne da se bo “glih” vsak iz ceste pojavil in začel tam “drekat”. (…) Sicer pa vprašajte vašega partijskega šefa, ki je tudi hodil z rdečo zvezo in zastavo v AVNOJ, tako, dolga leta. Pa še karakteristike je pisal o tistih, ki so tja hodili. Tako da, glejte, ja, boste lahko prišli in si vse naše finance ogledali. Ne bo problem.

Tit Turnšek: ne mara ‘drekačev’, foto: Dnevnik

Na strani SDS pa je izstopal poslanec Franc Breznik, rojen 25 let po koncu druge svetovne vojne, v času osamosvojitve je bil star 21 let:

“… organizacija, ki je leta 1998 pa leta 1990 kurila svoje arhive, ne vem kakšna organizacija je to in podpirala uničevanje arhivov. Jaz, če sem ponosen na vso svojo zgodovino, svoje organizacije, potem ne uničujem svojih arhivov (…) In ko govorite o kolaboraciji, jaz sem vam povedal, prva kolaboracija je bila med slovenskimi komunisti in nacisti. Druga kolaboracija pa se je začela takrat, ko je več kot 2 tisoč 500 pravih Slovencev bilo že pobitih s strani komunistov, ki so divjali po širni Sloveniji …”

Franc Breznik (četrti z leve) na Zboru za republiko, foto: Slovenske novice

Koliko bliže smo po taki razpravi bolj čistemu in preglednemu financiranju borčevskih organizacij, ocenite sami. Veste o čem pa se rdeči in črni res nikoli ne pogovarjajo? O odličnem poslu, ki od leta 91′ na obeh straneh teče v ozadju takšnega kurjenja najnižjih strasti. 

Sploh veste, da je zasebno podjetje Akrila, ki ga je aprila 2008 ustanovil prav Tit Turnšek, samo v zadnjih štirih letih z državnimi posli zaslužilo že več kot 2,5 milijona evrov? Zadnjih 840 tisočakov 27. marca letos, pred dobrim mesecem!

Naročnika sta dva, obrambno in notranje ministrstvo. »Policiji se nekaj pokvari. To sporočijo nam. Mi pogledamo, naročimo rezervni del in ga pošljemo tja, kamor je treba,” državne posle pojasnjuje Turnšek, ki iz podjetja izstopi nekaj mesecev po tem, ko začne serijsko zmagovati na razpisih za vzdrževanje vojaških letal. Lastništva družbe, ki jo formalno vodi nekdanja uslužbenka Rigelnikove propadle ACH, pa do danes nikoli ni želel pojasniti.

To so češka letala, ki jih za državo ‘servisira’ Tit Turnšek

Tudi o interesni poroki rdečih in črnih poslancev iz Šaleške doline, ki so skupaj, mimo uradne politike SD in SDS, navijali za rop stoletja na gradbišču TEŠ 6 ne boste slišali veliko. Vsi zapriseženi sovražniki, vsi bratje v denarju.

Samo za denar gre. Zato rdeči potrebujejo črne in obratno. Radikalnost in pohlep prvih opravičuje agresijo in apetite drugih. Ko enih ne bo, drugi kar naenkrat ne bodo imeli smisla. Saj veste, če se boriš s prašičem, bosta umazana oba, samo, da bo prašiču to všeč. Nam, ki to gledamo od strani, ne bi smelo biti!

Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Instagram

2 Replies to “Samo za denar gre: zakaj rdeči rabijo črne in obratno?

 1. Danes je Sloveija vsaj kolikor tolikor demokratična država. Da je res tako, je dopustna tudi organizacija za čaščenje NOB.
  Ta organizacija je zelo sporna, saj je lažnjiva in prikriva dejstvo, da pravzaprav malikuje boljševistično revolucijo, ki je bila krvava bratomorna borba za oblast boljševikov stalinističnega tipa. Ta boljševistična struja je zmagala, v veliki meri po zaslugi Sovjetske zveze in njenega voditelja Stalina. Sovjetska vojska je namreč presekala nemško zasedbo tako, da je na Balkanu nastal žep iz katerega se je nmeška vojska morala v begu umakniti in ta beg je omogočil partizanski vojski pod poveljstvom Tita zasestii ozemlje umikajočih se vojska in izničiti Jaltsko delitev Jugoslavije. To so bile nemška vojska in vojaške formacije kvizlingov na ozemlju Balkana. Umikajoče vojske so bile lahek plen partizanskih armad, ki so vojake v večini zajele in jih pomorile. Pomori so se dogajali prav na sloveskih tleh, zato je Slovenija nekakšna grobnica 2. svetovne vojne.
  Že med okupacijo so se dogajali krvavi poboji revolucionarnih partizanov, ki so so brezobzirno izvajali revolucijo, saj so okupacijo izkoristili za revolucionarni teror.
  Medvojni zločini, ki so jih pripisali kolaboraciji in povojni poboji so vrgli na NOB temno senco, ki se je preprosto ne da izbrisati, ali zamolčati. Preveč zločinov in gorja je bilo storjenega, da bi lahko normalna družba to prebavila in pozabila. Nenehno se sprožajo protesti zoper slavljenje zločinov in zločincev, ki še danes v demokratični državi imajo svoje trge, ulice, celo kraje, kot je Kidričevo, pa tudi na tisoče spomenikov govori o revolucionarnih podvigih, ki skorajda niso prizadeli okupatorja, naredili pa so ogromno škodo in gorje Slovencem. Potrebno je omeniti tudi to, da je Slovenija del EU in da je prav EU v parlamentu obsodila diktatorske režime, ki so povzročili veliko gorje Evropejcem. To so fašizem, nacionalsocializem in komunizem. Torej obsojen je tudi komunizem. In prav organizacija, ki slavi NOB se v bistvu zavzema sa večnost komunizma v Sloveniji. Ta organizacija slavi dejansko revolucijo, bistveno manj borbo za osvoboditev Slovenije. Večina zmag so namreč doživeli revolucionarji, ki so uničevali pred vsem svoje politične nasprotnike, o čemer jasno pričajo zapisi vodilnih revolucionarjev, ki pa so poniknili v knjižnicah in arhivih in se na njih nabira debeli sloj prahu.
  Komunizem je bil zlo za Evropo in seveda tudi za Slovenijo. Zaradi revolucije smo Slovenci eden izmed najbolj prizadetih narodov v Evropi. Ne le, da smo izgubili mnogo ljudi, izgubuili smo elito, saj so komunisti pobili, preganali in utišali vse, ki niso bili pripravljeni sodelovati v njihovem divjanju, ko so plenili premoženje in na silo uvajali boljševizem v Sloveniji.
  Teh krutih časov se je potrebno sicer spominjati, ne jih pa častiti.
  Bili so tako strašni, tako grozni, da še do danes po sedemdesetih leth niso odpravljene posledice komunističnega divjanja, pa čeprav Slovenijo upravlja že tretja generacija.
  Ozrimo se naokrog in lahko vidimo, kakšno nepopravljivo škodo je naredila nacionalizacija.Še vedno je na tisoče mogočnih poslopij, ki propada, ker so bila na silo odvzeta lastnikom.Na desettsioče hektarjev obdelovalne zemlje propada, ker je agrarna reforma dala zamljo tistim, ki jo ne obdelujejo. Parola, ki je z ognjem in mečem jemala zemljo se je namreč glasila: Zemljo tistemu, ki jo obdeluje.
  Na osnovi zapisanega je jasno, da je imel prav poslance Mahnič. Da izmotavanje predsednika DZ Brgleza ni namestu in da je politkomisarju Turnšku potrebno prepovedati vstop v pralament. Potrebno pa je razmisliti, ali ni napočil čas, da se organizacija, ki časti revolucijo in zločinski NOB sodno prepove.
  Zaradi resnice: NOB ni bil le zločinski, bil je tudi pošten boj za svobodo, a ta se ne časti!!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja