Danes nudimo: zelena plesen

Nedelja. Čas kosila v eni od ljubljanskih gostiln. Izbereva prijetno mizo pri oknu, v najbolj svetlem delu prostora. Ona naroči svinjsko ribico s krompirjem in zelenjavo, jaz izberem pizzo. Namesto, da bi najprej pobrisal mizo, natakar hrano 15 minut kasneje postreže na ostanke gostov pred nama. Pobriše šele, ko ga na to opozoriva. Kot vedno, prosim še za pekočo omako.

In na mizo dobim … TOLE!?

 

 

 

 

 

 

 

Stekleničko Tabasca, polno zelene plesni! Preveč presenečen najprej niti ne verjamem. Ko si zadevo ogledava od bližje, ni dvoma. Zelena plesen, sredi najine mize, sredi dneva. Tabasco ima rok trajanja 3 mesece, v steklenički sta še skoraj dve tretjini neporabljene omake. Na neustrezni temperaturi in slabo zaprto se jim tole najbrž valja že kakšnega pol leta. Če pomislim, da se plesen na pekoči omaki ne naredi kar tako, pa sploh raje ne razmišljam, kako zelo pretečen je bil rok. Logično, glede na to, da imajo, kljub solidni hrani, v glavnem prazno. Zdaj nama je jasno, zakaj je tako.

Po uradnih podatkih so Inšpektorji za varno hrano pri nas v enem letu hujše nepravilnosti odkrili v kar 280 gostilnah. V petnajstih so bile razmere celo tako slabe, da so jim takoj prepovedali delovanje. En lokal so zaprli celo dvakrat. In pozor: večina kršitev se nanaša na higieno v prostorih za pripravo hrane, ki jih gostje nikoli ne vidimo.

Jaz inšpektorje pošiljam na tole lokacijo:

Kuhinja pri Babici, Tržaška cesta 200

Natakar se je za vse skupaj sicer opravičil in na plesen takoj opozoril še ostale kolege. Ni potrebe, da bi zato ostali tiho. Več bo takšnih objav, manj bo plesni na naših krožnikih. Sem prepričan. Pa dober tek!

Glasuj in poglej, kaj pravijo drugi

Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
LinkedIn
Instagram

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja